Pastasalade van asperges, waterkers en gepocheerd ei

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 pak penne pasta
1 kg witte asperges
1 bos waterkers
4 verse eieren
2 eetl. azijn
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
50 g boter
verse groene kruiden om te garneren
peper
Ĺ theel. zout
Ĺ theel. suiker

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren. Leg ze op een bord om af te koelen en snijd ze eventueel in 2 of 3 stukken.
Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet. Maak de saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng in een pan een laag water met de azijn aan de kook. Zet het vuur lager, tot het water zachtjes kookt. Breek elk ei in een apart kopje. Laat een ei voorzichtig in het kokende water glijden en duw met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei. Voeg nu de andere eieren toe. Pocheer de eieren in ca. 4 minuten tot het wit gestold is en de dooier nog vloeibaar. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op een schone doek.
Meng de pasta met de waterkers en de asperges. Schep er voorzichtig wat saus door en verdeel de salade over de borden. Schep op ieder bord een gepocheerd ei. Garneer met wat groene kruiden en peper en zout.

Bron: www.knorr.nl