Dep de sirloin steak met
keukenpapier droog. Vermeng de olie met de cognac in een lage
schaal. Voeg de fijngehakte ui en de knoflook toe. Leg het vlees in
de marinade en zet het een nacht in de koelkast. Neem het vlees uit
de schaal en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees aan
beide kanten met een beetje olie en rooster het 1 minuut aan elke
kant boven een gloeiend hete barbecue. Rooster de steak daarna op
een matiger vuur (leg daarvoor de steak aan de rand van de barbecue,
of zet het rooster iets hoger) aan elke kant nog 10 minuten. Haal
het vlees van de barbecue, laat het even rusten alvorens aan te
snijden en bestrooi het met zout en peper. *Sirloin steak. De
sirloin steak is een steak, gesneden vanaf een lagere positie van de
ribben. De steaks horen bij de klasse 'premium steaks', en sirloin
is hiervan het goedkoopste, omdat dit vlees, vergeleken met andere
hoogwaardig vlees, het taaist is. Het woord sirloin komt uit de
Engelse taal, namelijk van "surloine". Dit woord kwam weer uit
Frankrijk, van het woord "surlonge", wat "sur la longe" betekent.
 |