Meng de bloem met het
zout en maak een bergje op uw werkblad. Maak een kuiltje in de bloem
en breek daar de eieren in. Voeg de olie en 1 eetlepel lauw water
toe. Kneed het deeg met de hand, eerst alleen met de vingers en
naarmate het deeg steviger wordt met de gehele hand totdat het deeg
elastisch is. Maak van het deeg een bal, leg de bal in een kom en
dek af met een in vieren gevouwen doek. Laat 1 uur rusten op het
aanrecht.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad
uit. Strooi wat bloem op de bovenkant van het uitgerolde deeg en rol
de lap deeg vervolgens voorzichtig met beide handen op zonder het
teveel aan te drukken. Snijd deze rol in reepjes van ongeveer 5 mm.
Rol de reepjes uit. U heeft nu tagliatelle gemaakt - en laat ze
drogen op een doek of hangend over een met bloem bestoven bezemsteel
die u op de rugleuningen van twee stoelen laat rusten in afwachting
van het koken.
Met dit deeg kunt u ook cannelloni, ravioli of nog andere vormen van
pasta maken, geheel volgens uw eigen fantasie.
Om lasagne te maken snijdt u rechthoekige lappen uit het deeg in het
formaat van uw ovenschaal.
Gekleurde pasta maakt u op dezelfde manier, maar u dient er
gesneden, gekookte groente aan toe te voegen (spinazie voor groene
pasta, tomaten voor rode pasta).
Er bestaat ook een recept voor verse pasta met kaas: reken 250 g
geraspte parmezaanse kaas en 250 g bloem voor 5 eieren en ga
vervolgens te werk zoals hierboven beschreven is.
|