Snijd de
vetranden van de speklapjes en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd het spek in blokjes, pers de knoflook, snijd de peper fijn en
meng het in een schaal.
Kook de mie in kokend water in zo'n 3 minuten beetgaar en giet af.
Snijd de prei in ringen, de witte kool in smalle reepjes en de
wortel in plakjes.
Bak de stukjes vet in een wok op matig vuur uit tot kaantjes.
Snipper de ui en bak deze mee in het vet tot het halfbruin kleurt.
Haal de ui en de kaantjes uit de pan.
Bak het varkensvlees in het vet.
Voeg de wortel, prei en witte kool toe en bak deze mee.
Voeg na 5 minuten ook de kaantjes en ui toe en bak het geheel door
tot de kool beetgaar is.
Voeg naar smaak de ketjap (natriumarm) toe en roer de mie erdoor.
Opmerking: natriumarme ketjap bevat nauwelijks natrium, maar wel
veel kalium.
Houd hier dus rekening mee als u ook een kaliumbeperking heeft ! |