Snijd het vlees in flinke
blokken en bak die in de olie bruin.
Snijd de uien in smalle parten, haal ze los en bak ze kort mee.
Knijp de knoflook erboven uit, voeg de tomaten toe en breng het
geheel aan de kook.
Snijd de paprika's in smalle repen, de aardappelen in blokjes, de
augurken in plakjes, voeg dit alles met wat zout en peper, het
paprikapoeder, het kummelzaad en 1/2 liter water aan het vlees toe
en stoof het vlees in 3 uur gaar.
Laat de goulash dan in de open pan met de doperwten nog 1/4 uur
pruttelen en roer er tot slot de crème fraîche door.
Italiaans:
Vervang 1 rode paprika door 1 groene, met 1 aubergine in blokjes (15
minuten weggelegd onder zout en drooggedept), 1 courgette in
plakjes, 1 theelepel tijm en rozemarijn, 1 dl rode wijn, tot slot
1/2 literblik artisjokbodems in blokjes.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Mexicaans:
Roer er extra 1 groene paprika, 2 gedroogde rode pepertjes, 1
eetlepel taco-kruiden, 1/2 literblik rode nierbonen in pikante saus
en 1/2 literblik maïskorrels of minimaïs door.
Serveer de goulash met zeer fijngehakte rode ui. |