Recept 51, Hongaars geïnspireerde steak.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 sjalotten
250 g champignons
1 tomaat
4 steaks van 150 g elk
40 g boter
Peper
Zout
1 koffielepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 koffielepels tomatenpuree
1/2 dl wodka, gin of jenever
2 dl room
2 eetl. fijngesneden pijpajuin

Bereiding:

Pel de sjalotten, halveer en snijd ze in halve ringen.
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en ontpit de tomaat en snijd in dobbelsteentjes.
Verhit een nootje boter in de pan, kruid de steaks en bak naar eigen voorkeur.
Neem de steaks uit de pan en fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus.
Strooi er paprikapoeder over, knijp er het knoflookteentje bij en roer de tomatenpuree erdoor.
Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room.
Laat inkoken tot een gladde saus, voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout.
Schik de steaks op de borden, doe de saus erover en strooi er de pijpajuin over.
Serveer met frietjes of rijst.