Recept 44, Griekse rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepel boter
1 ui
1 teentje knoflook
200 g champignons
4 saucijsjes
400 g rijst
klein blikje gepelde tomaten
klein blikje doperwtjes
1 rode paprika

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snij hem in kleine reepjes. Snij de saucijsjes in plakken. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de champignons en de plakken saucijsjes toe en laat dit meebakken tot de plakken saucijsjes gaar zijn. Voeg dan de inhoud van het blikje tomaten met het sap toe. Druk met een houten lepel de tomaten iets kleiner. Laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Giet de rijst af en schep dit door het ui-tomatenmengsel. Voeg ook de reepjes paprika en de uitgelekte doperwtjes toe. Laat alles goed warm worden.