Recept 43, Griekse Kip Stoofschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 á 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippenbouillon, 1 pond sperziebonen, 1 kg aardappelen, zout/peper

Bereiding:

Uien snijden knoflook. Aardappelen schillen. Boontjes doppen. Bereidingswijze 1 kopje olijfolie in de pan warm laten worden, uien en knoflook erin met 3 eetlepels kerrie madras. (Kerrie madras is nogal pittig, dus eventueel iets minder gebruiken of een mildere kerrie). Kipfilet in stukken erin en rondom bakken. Dan 1 liter kippenbouillon erbij de sperziebonen en aardappelen erbij en dit 1 uur laten stoven.
Notities:
Smaakt heerlijk met een heerlijke Griekse salade met komkommer, tomaten en Griekse Feta.