Recept 21, Bulgaarse zuurkool met rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g zuurkool - 300 g gekookte rijst - 250 g uien - 400 g varkenssaucijzen - 250 g spek in reepjes - 1 grove metworst of *kolbaszworst  - 200 ml zure room

Bereiding:

Kook de zuurkool in ± 10 minuten beetgaar. Schil de uien en snipper ze. Snij de worst in plakjes. Bak de spekreepjes zonder vet knapperig bruin. Haal ze uit de pan. Ontvel de saucijzen en bak het saucijzenvlees in het overgebleven vet rul en goudbruin. Doe de uisnippers erbij en bak ze mee tot lichtbruin. Verwarm de oven voor op 200șC.
Doe steeds zuurkool, wat rijst, vlees, uien en plakjes worst om en om in de vuurvaste schaal. Eindig met een laagje rijst. Schenk
de zure room erover en zet de schaal ± 45 minuten in het midden van de oven op 200șC.
*Kolbaszworst (bij delicatessenwinkel in buitenlandse producten).