Recept 186, Turkse rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

Turkse rijst
5 vleestomaten
kippenbouillon blokje
2 teentjes knoflook
1/4 pakje bakboter

Bereiding:

Turkse rijst wassen tot het water helder is (Kopje per persoon).
Boter zachtjes laten smelten op laagste vuur (niet bruin laten worden).
Kippenbouillonblokje toevoegen en laten smelten.
Knoflook uit de knijper toevoegen.
In kleine stukjes gesneden en ontvelde tomaten erbij (blijven roeren tot het geheel een papje is).
Rijst erbij doen.
Geheel goed doorroeren.
Zoveel water erbij tot een vingerkootje (wijsvinger) diepte.
Langzaam, op laagste vuur aan de kook brengen (blijven roeren).
Twee minuten voluit laten koken op hoog vuur met deksel (nog eenmaal omscheppen).
Vuur laag tot water is verdampt (af en toe omscheppen tegen aanbakken).
Rijst nog 10 minuten laten staan.
Serveertips:
Salade, stokbrood en Griekse tzatzike.
Bereiding van de Tzatzike:
1 liter dikke yoghurt met 2 teentjes knoflook, theelepel olijfolie, komkommer en peper en zout.
Ook erg lekker met Turkse gehaktballen, zie Recept.