Bestrooi de
aubergineplakken met zout en laat ze ± 30 minuten staan.
Fruit de uien ± 5 minuten in een braadpan in 1 eetlepel hete olie,
voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog ± 3 minuten.
Roer het gehakt erdoor, blus af met de wijn en voeg de tomaten met
sap, de tijm en de peterselie toe.
Laat de saus ± 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op ± 200ºC.
Spoel de aubergines af en dep ze droog.
Bestrijk ze met de rest van de olie en grilleer ze om en om in de
oven met de grill op de hoogste stand tot er blazen op komen.
Leg in een ovenschaal om en om lagen gehaktsaus en schijven
aubergine.
Maak de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing, voeg 2/3 van de
kaas toe roer de eidooiers erdoor en schenk de saus over het
gerecht.
Verdeel de rest van de kaas erover.
Bak de moussaka 45-55 minuten in de oven.
Geef er een frisse groene salade bij. |