Recept 131, Moussaka II.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 g aubergine
800 g aardappelen
450 g rundergehakt
2 fijngehakte uien
1/2 theelepel tijm
3 eetlepels peterselie
1/4 theelepel kaneel
400 g uitgelekte tomaten uit blik
1 eetlepel tomatenpuree
2 eidooiers
350 g yoghurt
50 g pittige kaas

Bereiding:

Snijd de aubergine in grote stukken, kook die 2 minuten, giet ze af en dep ze goed droog.
Snijd de aardappelen in dikke plakken en kook ze ± 5 minuten.
Bak het gehakt rul met de uien, tijm, peterselie en kaneel.
Voeg de uitgelekte tomaten, tomatenpuree en de aubergine toe.
Doe dan het gehaktmengsel over in een beboterde ovenschaal en bedek het met de aardappelplakken.
Roer de eidooiers los met de yoghurt en de kaas.
Schenk dit over de aardappelen en bak de moussaka ± 1 uur in een hete oven (190ºC).
Lekker bij deze heerlijke, vet-arme moussaka is een groene salade.