500 g mager
lamsgehakt
2 gesnipperde uien
1/4 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels olie
1/2 liter runderbouillon
1/4 kop gele spliterwten (een nacht geweekt en daarna uitgelekt)
1/2 kop fijngehakte amandelen
1/2 kop fijngehakte pistachenoten
125 g gedroogde, gehakte abrikozen
125 g gedroogde, gehakte pruimen |
Hak de amandelen
en de pistaches niet te fijn.
Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het
geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten
en de gedroogde vruchten lichtbruin.
Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40
minuten koken.
Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op
met rijst of gierst. |