Recept 6, Babi pangang met shii-takes en gember.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g (witte) rijst
600 g dikke magere speklapjes
1 bakje (100 g) shii-takes
4 teentjes knoflook
1 stukje (ca. 15 g) gember
Conimex Wokolie
400 g gesneden preiringen
1 pot Knorr Chicken Tonight Ajam Pangang

Bereiding:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met een scheutje ketjap asin of wat zout) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de speklapjes in brede reepjes.
Maak de shii-takes schoon en halveer ze.
Pel en snijd de knoflook in smalle plakjes.
Schil de gember en snijd in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de speklapreepjes in ca. 8 minuten gaar en krokant. Giet het overtollige vet af. Voeg de knoflook, de gember, de preiringen en de shii-takes toe en wok deze 3 minuten mee.
Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Schep de gewokte babi pangang en de warme rijst in diepe borden of kommen.
Serveer tips:
Zet Gebakken Uitjes, Seroendeng, Ketjap en/of Sojasaus, Sambal, Atjar en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variaties:
Vervang de shii-takes door (gemengde) champignons, voeg met de saus een scheutje gembersiroop toe.

Voor vandaag eet lekker !

 

Bron: www.knorr.nl