Wordt vaak
geserveerd met bleekselderijsalade.
Wrijf 50 g Roquefort of een andere blauwaderkaas door een zeef en
roer met 50 g Mon Chou tot een glad mengsel. Verkruimel 50 g
Roquefort of een andere blauwaderkaas. Rooster 2 hamburgers.
Bestrijk de onderste helft van de bolletjes met het kaasmengsel, doe
de hamburgers erop en daarop de verkruimelde kaas, grill ze tot de
kaas gaat smelten. Doe de bovenste helft van de bollen erop.
Ruth's salad: Snij 6 bleekselderijstengels in reepjes en leg ze 2
minuten in kokend water, dan in ijskoud water. Snij 2 ontvelde en
ontpitte tomaten in reepjes. Schep de helft van de tomaten door de
bleekselderij. Bekleed een schaal met slabladeren.
Meng 1½ lepel mayonaise met 1½ lepel crème fraîche. Roer er zout,
cayennepeper, 1 theelepel knoflook op olie en 1 lepel gehakte dille
door. Schep de bleekselderij ermee om en doe in de schaal met het
slablad, garneer met de rest van de tomaat.
|