The real Creole-burger

IngrediŽnten en Bereiding voor 2 hamburgers:

0De bovenste helft van de bolletjes wordt niet op, maar naast de hamburger geserveerd.
Snij een kleine rode Spaanse peper in zeer smalle reepjes. Snij 2 bosuitjes in zeer smalle ringetjes. Rooster 2 hamburgers, bestrooi met peper en zout. Breng de Creolesaus aan de kook. Leg de burgers op de onderkant van de bolletjes, giet de saus erover, doe Spaanse peper en bosuitjes erover en garneer met toeven krulpeterselie.
Creole-saus: Snij 4 rode Spaanse pepers en 2 rode paprika's in kleine stukjes. Snipper 2 uien en 6 teentjes knoflook. Snij 1 kg rijpe tomaten in vieren.
Verhit 3 lepels (olijf)olie en fruit en uien glazig. Voeg pepers en paprika toe. Even fruiten, dan knoflook erbij. Voeg de tomaten en 1 verkruimeld laurierblad toe. Schep om. Schenk er 2 lepels (kruiden)azijn en 1 dl water bij, breng aan de kook, laat dan 30 minuten afgedekt smoren.
Wrijf door een zeef, breng aan de kook tot de gewenste dikte is verkregen. Voeg 3 lepels bruine basterdsuiker toe, 2 theelepel piment, 2 theelepel tabasco en 2 theelepel Worcestershiresaus. Nog even in laten koken. Kan enkele dagen in de koelkast en enkele weken in de diepvries worden bewaard.