The Myra Breckinridge burger (ten onrechte Creole-burger genoemd)

Ingrediënten en Bereiding voor 2 hamburgers:

Snipper een ui en fruit die glazig, hak 4 takjes bladselderij fijn, pers 2 tenen knoflook bij de ui en doe de bladselderij erbij. Roer er 2 lepels tomatenpuree door. Strooi er 1½ lepel bloem over, schep om. Roer er 2 dl (runder)bouillon bij tot het een dikke saus is. Laat 10 minuten pruttelen. Zeef het en breng opnieuw aan de kook. Op smaak brengen met zout, peper, tabasco en worcestershiresaus. Aan de kook houden.
Bestrijk 2 hamburgers en de grillplaat met olie, rooster ze en bestrooi met zout en peper.
Rooster 2 sneetjes wittebrood aan één kant goudbruin en leg met de geroosterde kant omlaag. Leg de hamburgers erop en giet de saus erover. Garneren met krulpeterselie.