Hot en spicy

IngrediŽnten voor 8 glazen:

9 kaneelstokjes
8 kruidnagels
2 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel geraspte citroenschil
20 g donkere basterdsuiker
2 dl Hennesy cognac
6 dl sterke koffie
4 eetlepels sinaasappellikeur
1 1/4 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
mespunt gemalen kaneel

Bereiding:

1 Kaneelstokje, de kruidnagels, het sinaasappel- en citroensap, de sinaasappel- en citroenschil en de suiker verwarmen, 5 minuten zachtjes laten koken
en 1 dl cognac toevoegen. Flamberen met de andere helft van de cognac (afzuigkap uitzetten - 1 dl cognac verwarmen, aansteken en in de pan
schenken). Terwijl de vlammen doven de koffie en de sinaasappellikeur erbij schenken. De pan van het vuur nemen. De slagroom stijfkloppen met de
vanillesuiker en kaneel. De koffie door een zeefje in de glazen schenken, garneren met de slagroom, bestuiven met kaneel en in elk glas een kaneelstokje steken.

Verzameld door: Astrid Veltman (1996).