Snijd het vlees
in reepjes en wrijf het met peper, zout en gemberpoeder in.
Vermeng de ketjap, de geperste knoflook en het citroensap en laat
het vlees
hierin afgedekt, op een warme plaats, 1 uur marineren.
Roer het af en toe om.
Snijd de soepgroenten.
Dep de vleesreepjes droog en schroei ze omscheppend in een wok of
braadpan in
de zonnebloem- en sesamolie snel dicht.
Neem ze daarna uit de pan.
Bak de soepgroenten omscheppend ± 4 minuten in de olie, zodat ze
beetgaar zijn.
Schep de vleesreepjes erdoor en schuif het mengsel naar één kant van
de wok.
Roer een papje van de maïzena en de sherry, voeg dat toe en laat de
saus binden.
Schep de saus door het vlees-groentemengsel en bestrooi het geheel
met het
sesamzaad en de geknipte koriander.
Serveer er witte rijst bij.
|