Oosterse wokschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels olie
1 eetlepel sherry
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel maïzena
500 g biefstuk
1-1 1/2 eetlepel versgeraspte gemberwortel (of 1 theelepel gemberpoeder)
500 g Chinese kool
1/2-1 rode peper in dunne ringen
zout

Bereiding:

Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de sherry, de suiker en de maïzena door elkaar.
Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die door de marinade.
Snijd van de Chinese kool het blad van de stengels, snijd het blad in reepjes en de stengels in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 2 minuten.
Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak nog 3 minuten.
Schuif het biefstukmengsel aan de kant.
Verhit in het midden van de wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin de stukjes
koolstengel en de rode peper 1 minuut.
Schep de biefstuk erdoor, voeg de reepjes koolblad toe en roerbak nog 1 minuut.
Breng op smaak brengen met zout.
Lekker met mihoen en gebakken uiringen met kerrie.