Botertagliatelle met pesto-scampi

Ingrediënten voor 4 personen:

450 g verse tagliatelle
1 teentje knoflook
25 g boter
50 g verse Parmezaanse kaas
zout, versgemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
450 g rauwe scampistaarten
1 citroen
5 eetlepels pesto
eventueel wat verse basilicumblaadies om te garneren

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote zware braadpan met stevige bodem en bak de scampi onder af en toe keren 3-4 minuten.
Pers 1/2 citroen uit en giet het sap bij de scampi.
Kruid gul met peper.
laat nog 2 minuten pruttelen, roer er de pesto door en warm nog even goed door.
Smelt de boter in een andere pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook.
Kook intussen de tagliatelle ruim water met wat zout beetgaar, giet af en wentel de pasta in de knoflookboter.
Kruid rijkelijk met zout en versgemalen zwarte peper en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Serveer de pasta met de pesto-scampi en garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.