Recept 24, De echte 'American' hamburger.

IngrediŰnten voor 4 personen:

Een hamburger met tomatenketchup is wel de populairste Amerikaanse snack. Zij worden opgebouwd uit schijven rundergehakt, plakjes bacon en uiringen.
500 g rundergehakt - 1 ei - 2 uien - 2 eetlepels tomatenketchup - 2 eetlepels paneermeel - 1 eetlepel boter - 8 reepjes bacon - zout en (cayenne)peper - 1 eetlepel olie om te roosteren - 4 sesambolletjes
extra: 4 stalen pennen.

Bereiding:

Uien schillen en er ÚÚn fijn snipperen. Boter verhitten, gesnipperd uitje glazig bakken en laten afkoelen. Gehakt in een kom doen en uitjes, een eetlepel tomatenketchup, paneermeel en ei toevoegen. Op smaak brengen met zout en (cayenne)peper en tot een smeu´ge massa mengen. Er 8 platte schijven van vormen. Aan elke pen twee plakjes bacon rijgen. De tweede ui in ringen snijden en alles tot het barbecue-festijn in de koelkast bewaren. De schijven vlees met olie bestrijken en ze gedurende ca. 8 minuten roosteren tot ze aan beide zijden bruin en knapperig zijn. Tussendoor bestrijken met ketchup. Na zo'n 4 minuten de pennen met bacon en de uiringen (op aluminiumfolie) ook op het rooster leggen. De hamburgers plus bacon en ui tussen de doorgesneden sesambolletjes leggen en desgewenst garneren met ketchup. De sesambolletjes kunnen op de barbecue knapperig warm worden gemaakt. Leg ze vlak voor het serveren met de platte, opengesneden kant op het rooster. Serveer bij deze hamburger desgewenst tomaten die iets ingekerfd zijn aan de bovenkant en met rozemarijn en peper zijn bestrooid.
Rooster ze op een niet te warme plek op de barbecue.