Verhit de olie
in een gietijzeren pan (of een pan met anti-aanbaklaag) tot er een
lichte walm afkomt.
Neem de pan van het vuur en voeg de uie- en komijnzaadjes toe.
Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de
pan weer op half vuur.
Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de
aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.
Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de
aardappelen in 12-15 minuten gaar worden.
Schep af en toe om.
Maal het maanzaad in een koffiemolen vrij grof en voeg het aan de
aardappelen toe.
Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad
nog 5-6 minuten.
Schep vaak om.
Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur. |