Recept 2, Aardappeltjes met maanzaad uit India

Ingrediënten voor 4-6 personen:

5 eetlepels olie
1/2 theelepel uienzaadjes
1 theelepel komijnzaadjes
4-6 gepelde en geperste tenen knoflook,
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gemalen kurkuma
700 g geschilde aardappelen in blokjes
1 fijngesneden verse groene chilipoeder
6 eetlepels wit maanzaad
1 theelepel zout

Bereiding:

Verhit de olie in een gietijzeren pan (of een pan met anti-aanbaklaag) tot er een lichte walm afkomt.
Neem de pan van het vuur en voeg de uie- en komijnzaadjes toe.
Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de pan weer op half vuur.
Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.
Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappelen in 12-15 minuten gaar worden.
Schep af en toe om.
Maal het maanzaad in een koffiemolen vrij grof en voeg het aan de aardappelen toe.
Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad nog 5-6 minuten.
Schep vaak om.
Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur.