Gegratineerde aubergine

Ingrediënten voor 4 personen:

milde olijfolie
2 bollen mozzarella , in plakjes
3 eetlepels pijnboompitten
1 aubergine , in plakken van 1 cm dik
200 ml tomaten pastasaus, uit pot of pakje naar keuze

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje.
Leg de plakken aubergine en mozzarella op een platte schaal. Schep de pastasaus in een schaaltje en zet het schaaltje pijnboompitjes bij de aubergine en mozzarella.
Verhit in een pannetje een beetje olijfolie en bak de aubergineplakken 2 minuten per kant gaar. Of gril de plakken op de grillplaat bruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met wat pastasaus en leg er een plakje mozzarella op. Laat de kaas onder de gourmetgrill smelten. Bestrooi met peper en pijnboompitten.