Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Vet een bakplaat in.
Pel voor de dressing de sjalot en de knoflook en snijd ze heel fijn;
doe dit in een mengkom.
Voeg een scheutje balsamicoazijn, een scheut olijfolie en peper en
zout toe en meng dit door elkaar.
Pluk de slasoorten en meng er een deel van de dressing door.
Verwijder het zaad van de tomaten, snijd de tomaten in partjes en
voeg deze
met de maïs aan de salade toe.
Bestrooi de visfilets en de gamba's met peper en zout en leg ze op
de bakplaat.
Bak ze in de oven in 5 minuten gaar.
Verdeel de salade in het midden van vier borden, leg er steeds 3
gamba's met
de staarten omhoog tegenaan, leg daar 3 rougetfilets omheen en
besprenkel het geheel met de rest van de dressing.
Geef er warm Turks brood en boter bij.
Een echte goede dressing maken leerde ik pas toen ik met de
koksopleiding
begon; daarvoor maakte ik de salade altijd met een beetje slasaus
aan, omdat ik gewoon niet beter wist.
De eerste dressing die ik moest maken, was een French dressing met
mosterd,
knoflook, gehakte ui en verse kruiden en hoe vaker ik het moest
maken, hoe
meer plezier ik in het perfect op smaak brengen kreeg, bijvoorbeeld
door er
wat honing, een scheutje gembervocht of wat citroensap aan toe te
voegen.
De simpelste, maar ook mooiste dressing die ik ben tegengekomen, is
de
dressing uit dit recept. Het is een dressing die juist niet goed
moet worden
vermengd waardoor je op het bord de balsamicodruppeltjes in de
olijfolie ziet liggen.
|