Snijd de
kipfilet in blokjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de koriander fijn.
Verhit de olie in een braadpan, bak de kipfilet rondom bruin en
fruit op het laatst de ui mee.
Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en laat deze even
meebakken.
Roer de komijn, het gemberpoeder en de bloem erdoor en giet er
vervolgens
geleidelijk de bouillon en de kokosmelk bij.
Laat het op laag vuur nog 15 minuten stoven en breng op smaak met
citroensap,
zout, peper en de verse koriander.
Serveer de curry met witte rijst en komkommersalade.
De eerste keer dat ik met curry's in aanraking kwam, was op een
catering. Ik
werd erop uitgestuurd om bij mensen thuis een buffet te serveren. De
tafel
stond helemaal vol met drie verschillende soorten curry's, meerdere
chutney's,
rijst, salades, papadums en Indiase knoflookbroodjes. Iedereen vond
het
heerlijk en kon maar moeilijk kiezen.
Je kunt alles natuurlijk van tevoren bereiden en hoeft het daarna
alleen nog
maar op te warmen, maar het is wel heel erg bewerkelijk. Daarom heb
ik een
alternatief recept bedacht dat heel snel klaar is en toch de
specifieke smaak heeft.
Als je geen kokosmelk kunt krijgen, kun je deze ook heel gemakkelijk
zelf
maken; neem 125 g gedroogde kokos en meng die met 1,5 dl heet water
en 1,5 dl
melk, laat dit 2 uur wellen en zeef de kokos eruit.
|