Knoflooksaus á la Ed

Ingrediënten voor 4-6 personen:

10 teentjes knoflook, 1 theel. olijfolie, 7 eetl. water, 7 eetl. mayonaise, 1 theel. cayennepeper, 1/2 theel. zout, 1 theel. mosterd, 1 theel. kerrie, 1 theel. suiker, scheutje maggi, verse of gedroogde peterselie naar smaak, eventueel sambal

Bereiding:

Haal de velletjes van de knoflook. Stamp de knoflook met zout fijn in een vijzel en voeg al roerend olijfolie toe tot een romig papje ontstaat. Of pers de knoflook in een knoflookpers en doe het in een grote kom met het zout en roer goed door. Roer er dan ook de mayonaise en het water door, voeg cayennepeper, mosterd, maggi, kerrie, wat zout, eventueel wat sambal en de peterselie naar smaak toe en laat alles in de koelkast intrekken. Moet de saus ietsje dikker worden dan wat meer mayonaise, iets dunner dan wat meer water erbij. Deze saus is zeer geschikt als fondue-saus, maar ook voor visgerechten en in de schil gekookte aardappelen en bij de barbecue. Het lekkers is om hem een paar uur of 1 dag van tevoren te maken.