Maak 250 g
rundergehakt aan met 1 ½ lepel losgeroerd ei, 1 ½ lepel koud water,
2 theelepel garlic and chilisauce, zout en veel grof gemalen peper.
Vorm 2 hamburgers.
Verwarm de oven op 220ºC. Doe er 2 hoge witte bolletjes in. Schakel
de oven uit en laat de bolletjes er 10 minuten in.
Snij ¼ krop ijsbergsla in smalle reepjes. Snij een avocado in smalle
reepjes en besprenkel met citroen- of limoensap. Snij 2 tomaten
zonder vel, zaad en vocht in smalle reepjes.
Meng 2 lepels mayonaise met 2 theelepel knoflook op olie.
Rooster de hamburgers, halveer de bollen en neem het meeste
broodkruim eruit. Bestrijk ze aan de binnenkant met het
mayonaisemengsel. Doe avocado, sla en tomaat in de helften en
bestrooi met geraspte oude kaas of verkruimelde blauw-aderkaas. Leg
de hamburger er op, doe de bovenste helft erop.
|