i.p.v. witte
bollen kan men ook niet-geroosterde rijstwafels gebruiken.
Kleur 2 lepels amandelschaafsel en 1 lepel klapper in een droge
koekenpan. Snipper 2 bosuitjes.
Rooster 2 hamburgers. Bestrijk de snij-helften van de bolletjes met
mango chutney. Doe de hamburger op de onderste helft, doe er hete
kerriesaus over, bestrooi met amandelen, klapper en uitjes en leg de
bovenste helft van de bolletjes erop.
Kerriesaus: snipper 2 uien, hak 2 teentjes knoflook ragfijn, hak 1
rode Spaanse peper in kleine stukjes. Fruit de uien in boter, schep
knoflook en Spaanse peper erbij en 1 minuut later 2-3 theelepel
scherp kerrie. Schep om. Als de kerrie goed begint te ruiken, 1½
lepel (rijst)bloem of allesbinder erdoor doen. Giet er langzaam 2 dl
kippen- of groentebouillon bij en roer tot het bindt. Laat 10
minuten zachtjes doorkoken. Naar smaak zout, peper en
Worcestershiresaus erbij.
|