Recept 78, Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus.

Ingrediėnten voor 2 personen:

250 g kalfsgehakt
1 kleine gesnipperde ui
15 g fijngesneden ansjovisfilets
25 g gehalveerde zwarte olijven
25 g gehalveerde groene olijven
1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
zout, peper
2 eetlepels olijfolie
1 kleine vleestomaat in stukjes
1 dl tomaten basissaus (pot)
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel fijngesneden basilicum
1/2 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereiding:

Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
Bak het broodje in de olie rondom bruin.
Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum,
zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.
Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette
van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.