Breek de koppen
van de langoustines en kook de 4 mooiste ca 5 minuten in
lichtgezouten water.
Pel de langoustinestaartjes en hak de schalen en de overgebleven
koppen fijn.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Maak het seldertakje schoon en
snijd het klein.
Pel het teentje look en druk het plat met behulp van een mes.
Verwarm de olijfolie en bak er de visafval in. Voeg er de
gesnipperde
groenten en het platgedrukte teentje look aan toe en laat even
sudderen.
Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de whisky, de wijn en de suiker
bij
en laat dit gedurende 10 … 15 minuten stoven. Giet deze bouillon
tenslotte door een fijne zeef. Halveer de passievrucht en voeg het
vruchtvlees bij de gezeefde saus. Roer er een nootje boter onder en
breng de saus op smaak met peper en zout.
Verwarm de postelein en laat hem goed uitlekken.
Smelt een nootje boter en stoof er de postelein ca 30 seconden in.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep op 4 warme borden een spiegel van saus, leg in het midden een
bedje van postelein en schik er de langoustinestaartjes rond.
Versier met een langoustinekop.
Tip: De postelein dan eventueel vervangen worden door spinazie.
Info:
Bereidingstijd: 45 minuten. |