1 pak diepvries
bladerdeeg
4 rode paprika's
1 grote of 3 kleine aubergines
4 eetl. olijfolie
1/2 eetl. balsamico of rode wijnazijn
1 fijngesneden middelgrote ui
wat citroensap
3 tenen knoflook
1 el gehakte peterselie
1 klein bosje verse basilicum
1 groot hardgekookt ei, geprakt
4 ansjovisfilets op olie, gehakt
zout
peper uit de molen |
Bak 4 velletjes
bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn. Steek 4 rondjes
eruit van 7-8 cm.
Rooster boven een gasvlam de paprika's tot ze bruin beginnen te
blakeren. Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten. Pel
ze, vang het vocht op en hak ze klein. Schil de aubergines, snijd ze
in
vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar.
Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de
olijfolie.
Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie,
balsamico
of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap
en het vocht van de paprika's. Doe wat basilicumstelen erbij en laat
op kamertemperatuur 2-3 uur trekken. ze smaken mengen zo heel mooi.
Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems
en
bestrooi het met hardgekookt ei.
Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van
het oliemengsel. |