45 g geschaafde
kokos
60 g pecannoten, grof gehakt
10-15 g boter
4 grote perziken, ca. 1 kg totaalgewicht, gehalveerd
125 ml tawny port
125 ml dikke yoghurt
1 eetlepel honing |
Doe de kokos en
pecannoten in de kom van de rijstkoker. Druk op 'kook' en roerbak
3-4 minuten tot de kokos goudgeel is. Doe over op een bord.
Veeg de kom van de rijstkoker met keukenpapier schoon en zet hem
terug in de koker. Doe de boter in de kom van de rijstkoker en druk
op 'kook'. Doe er wanneer de boter gesmolten is met een paar
tegelijk de gehalveerde perziken met de platte kant onder in en bak
ze in 2-3 minuten goudbruin. Neem de perziken er voorzichtig uit.
Blus de kom van de rijstkoker af met de port en schraap met een
houten lepel alle aanbaksels los. Leg de perziken met de bolle kant
onder in de kom van de rijstkoker. Sluit het deksel en laat ze 6-8
minuten koken, waarbij u ze een keer omdraait. Neem de perziken uit
de kom.
Druk op 'kook' en laat het kooknat zonder deksel ca. 2 minuten koken
tot de saus dikker wordt.
Meng in een kom de yoghurt met de honing. Schik 2 perzikhelften op
elk bord. Schep er wat honingyoghurt op en garneer met de kokos en
pecannoten. Lepel wat saus om de perziken heen en serveer.
Extra benodigd: Rijstkoker
Variatietip:
Andere vruchten zoals nectarines, abrikozen en mango zijn ook voor
dit recept geschikt. Vervang de pecannoten door geroosterde
hazelnoten of macadamianoten en schep de noten en geschaafde kokos
vlak voor het serveren door de yoghurt.
|