Schil de appels
en snijd ze in kleine dunne plakjes:
Leg ze in een pan. Strooi de kaneel eroverheen en leg de roomboter
er ook in. Roer alles goed door:
Laat dit net zo lang op het vuur totdat de appels zacht zijn (en dus
niet gesmolten).
Neem een kom. Doe hier de kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter en
het meel in:
Kneed alles tot kleine stukjes (kruimels). Dit kneden kan een tijd
duren. Zorg ervoor dat er wat grote kruimels ontstaan zijn:
Als de appels ondertussen klaar zijn, neem je een ovenschaal en leg
je de appels erin:
Doe de kruimels over de appels heen in de ovenschaal. Verdeel alles
goed:
Doe het in de oven. De apple crumble is klaar wanneer de kruimels
goud/bruin kleuren, en de appels een beetje zachter zijn geworden.
Laat de appelkruimeltaart even afkoelen. Om het nog lekkerder te
maken, spuit je wat slagroom over een stukje van de taart.
|