Deze heerlijke
Ierse fruitcake is het lekkerst als hij in dikke plakken wordt
geserveerd met een klontje boter.
425 ml gewone thee, afgekoeld
225 g lichtbruine basterdsuiker
175 g rozijnen
50 g citruskonfijt, fijngesneden
150 g zelfrijzend bakmeel
1 ei, geklopt |
Thee, suiker,
rozijnen en konfijt in een kom vermengen, afdekken en een nacht
laten intrekken.
De oven voorverwarmen op 180ºC./gasstand 4. Een ronde cakevorm van
20 cm invetten en met bloem bestrooien.
Bloem bij het fruitmengsel zeven, ei toevoegen en goed vermengen.
Het beslag in de cakevorm schenken en 1 uur en 45 minuten in de
voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden
van de cake verwijderd kan worden. 5 minuten in de bakvorm laten
afkoelen en vervolgens uit de bakvorm op een rooster volledig laten
afkoelen.
|