Barmbrack

Ingrediënten voor 10 Porties:

Deze heerlijke Ierse fruitcake is het lekkerst als hij in dikke plakken wordt geserveerd met een klontje boter.
425 ml gewone thee, afgekoeld
225 g lichtbruine basterdsuiker
175 g rozijnen
50 g citruskonfijt, fijngesneden
150 g zelfrijzend bakmeel
1 ei, geklopt

Bereiding:

Thee, suiker, rozijnen en konfijt in een kom vermengen, afdekken en een nacht laten intrekken.
De oven voorverwarmen op 180ºC./gasstand 4. Een ronde cakevorm van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
Bloem bij het fruitmengsel zeven, ei toevoegen en goed vermengen.
Het beslag in de cakevorm schenken en 1 uur en 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. 5 minuten in de bakvorm laten afkoelen en vervolgens uit de bakvorm op een rooster volledig laten afkoelen.