Doe in een
middelgrote pan de sultana's (of rozijntjes), krenten, bruine
suiker, boter en water bij elkaar en breng op middelmatig vuur aan
de kook. Roer af en toe. Kook 20 minuten, haal van het vuur en laat
afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC./gasstand 4. Vet een langwerpige
bakvorm of ronde cakevorm (diameter: 20 centimeter) in met boter.
Vermeng in een middelgrote kom volkorenbloem, bloem, bakpoeder zout
en kaneel. Voeg de gekookte ingrediënten en de sherry toe en roer
goed door elkaar. Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de
temperatuur naar 160ºC./gasstand 3 en bak de cake vervolgens nog 15
minuten. De cake is klaar als je er een satéstokje insteekt en deze
er schoon en droog weer uitkomt.
Bewaar de cake in een lege koekjestrommel.
|