Corinne's Anzac koekjes

Ingrediënten voor 12 Porties:

Anzac koekjes zijn de nationale koekjes van Australië. Dit zijn de beste die ik ooit heb gehad - hoewel ze een variant van de traditionele zijn. Voor deze gebruik je Weetabix en stroop, samen met golden syrup en de gebruikelijke ingrediënten.
110 g boter
2 eetlepels golden syrup (gul zijn als je ze zachter wilt)
2 eetlepels stroop (gul zijn als je ze zachter wilt)
80 g havermout
60 g onbewerkte tarwezemelen
110 g donkerbruine basterdsuiker
60 g volkorenmeel
1 1/2 Weetabix koekjes
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ºC. / gasoven stand 2-3.
Verhit de boter, golden syrup en stroop in de magnetron of op de kookplaat tot de boter is gesmolten; roer om alles goed te combineren.
Combineer alle droge ingrediënten en meng. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Lepel in koekjesvormen op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze een paar minuten hard worden, leg ze daarna op een rooster om volledig hard te laten worden.