Voorbereiding:
klop de eierdooiers met de suiker heel lang schuimig
klop de eiwitten zeer stijf
bij beetjes de suiker en vanillesuiker erdoor kloppen
het eiwitschuim op de dooiermassa leggen
de bloem en de maïzena mengen en bij beetjes boven de kom met
dooier en eiwit zeven; voorzichtig erdoor spatelen met een gladde
lepel
bekleed een bakblik met aluminiumfolie en smeer dit dik in met
boter, strijk nu het deeg hierop uit, (even dik) en zorg alzo dat
een grote vierkanten deeglaag ontstaat
vouw de folie er omheen omhoog, zodat het deeg niet kan uitlopen
tijdens het bakken
schuif het bakblik in de hete oven van 200°C en bak 15 min
Bereidingswijze:
uit de oven meteen bestrooien met de suiker en op een schone
theedoek storten
trek de folie eraf en de voorverwarmde jam erop uitstrijken
met behulp van een doek snel oprollen en enige tijd in de doek
laten tot deze lauw warm is geworden en de vorm heeft aangenomen
dan de doek verwijderen en de rol verder op een rooster laten
uitdampen
|