Zwitserse chocolademousse.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 ml slagroom
200 g cremant chocolade (bijv. Cailler)
100 g gewone pure chocolade
3 eieren
1 el suiker
snufje zout

Bereiding:

Dit is sinds de eerste keer dat Maaike dit Betti Bossi recept in Rheinfelden maakte, een klassieker. Met de juiste chocolade krijg je een smeuïge mousse, met her en der heerlijke minieme chocoladebrokjes.
Bereidingswijze:
Splits de eieren en klop de dooiers samen met de suiker tot een romige massa.
Smelt de 2 soorten chocolade langzaam in een pannetje op een laag vuur of au bain marie. Voeg de gesmolten chocolade aan de ei-suiker massa toe en mix gedurende een paar minuten met de mixer. Sla het eiwit stijf met een snufje zout erbij. Klop de slagroom stijf. Schep het eiwit en de slagroom luchtig door de chocolademassa. Verdeel de mousse over schaaltjes en laat een halve dag opstijven in de koelkast.
Serveertip:
Met een blaadje munt, en eventueel slagroom.