Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180°C. en vet een lage vorm van 32 x 23
cm. in met boter. Bekleed met bakpapier en vet dat ook in.
Bereidingswijze:
Zeef de cacao in een kommetje en voeg het zout toe. Doe de eieren
met de suiker in een kom en klop met een mixer tot het een schuimige
en bleke massa is. U kunt dit ook in een keukenmachine met de garde
5 minuten kloppen.
Verdeel de cacao er in 2 porties luchtig doorheen. Giet het beslag
in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant glad. Zet hem een paar
keer stevig op het werkvlak neer, zodat er geen luchtbellen meer
zijn en bak het beslag 8-10 min. tot het stevig is en veerkrachtig
aanvoelt. Leg een schone theedoek op het werkvlak en stuif er een
fijne laag poedersuiker over. Stort het gebak hierop en rol het met
de theedoek en het papier vanuit een korte kant op. Laat het 40-60
min. afkoelen.
Smelt voor de vulling de chocolade met de suiker, vanille en 2 eetl.
slagroom in een kom boven een pan zachtjes kokend water; roer tot
het mengsel glad is en laat het van de pan af afkoelen.
Klop de resterende slagroom stijf en spatel hem door de koude
chocolademassa.
Leg het gebak weer plat neer en trek het bakpapier eraf. Smeer de
chocoladevulling erop, rol hem weer op en leg de rol met de naad
naar beneden op een langwerpige schaal. Zet hem onafgedekt 2 uur
koel weg.
Serveertip:
Haal het gebak als het langer in de koelkast moet blijven er ½ uur
voor het opdienen uit om op kamertemperatuur te laten komen. Bestuif
vlak voor het serveren met poedersuiker en garneer met
chocoladeschaafsel.
|