Voorbereiding:
Oven voorverwarmen(170° - 180°C).
De appels schillen en in partjes snijden. Deze met suiker en kaneel
bestrooien en enige tijd laten intrekken.
Bereidingswijze:
1. Het grootste gedeelte van de bitterkoekjes in de melk brokkelen.
2. Dit mengsel aan de kook brengen en op en laag vuur enige tijd
laten trekken.
3. Intussen de eierdooier met de suiker uitroeren, de custardpoeder
toevoegen en er met de achtergehouden melk een glad papje van maken.
4. Hiermee het bitterkoekjesmengsel binden.
5. Het eiwit stijf kloppen en luchtig door de vla scheppen.
6. Vervolgens een vuurvaste schaal met boter bestrijken en laag om
laag het appelmengsel en de bitterkoekjes aanbrengen.
7. De bovenste laag moet uit vla bestaan.
8. Vervolgens met wat suiker en kaneel bestrooien.
9. Hier en daar een klontje boter op leggen en het in een matig
warme oven een bruin korstje laten krijgen. De tijdsduur hangt van
je oven af, kijk na 10 minuten even, je ziet vanzelf of ′ie klaar
is.
Serveertip:
Warm opdienen en met enkele achtergehouden bitterkoekjes garneren.
|