Appelpannenkoek Bachis.

Ingrediënten voor 4 personen:

8 appelen (geschild en in blokjes)
2 sinaasappelen (de schillen raspen en het vlees in stukjes snijden)
50 g suiker
1/2 l melk
5 eieren
6 volle eetlepels bloem
2 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels suiker
pakje vanillesuiker
geraspte schil 1/2 citroen
125 g boter
suiker en kaneel

Bereiding:

Een Zwitserse superpannenkoek, een voor de ganse familie, ieder krijgt zijn stuk van deze lekkere superpannenkoek
Voorbereiding:
meng de het sinasvruchtenvlees met de appelen en bestrooi met suiker
maak een beslag van de melk, eieren, bloem, witte wijn,suiker,vanillesuiker, sinasrasp en citroenrasp
schep de appel en sinas stukjes erdoor

Bereidingswijze:
verhit de boter in een grote koekenpan
giet de massa erin en bak de onderkant in circa 10 min goudgeel
laat op een deksel glijden en keren en de bovenkant circa 5 min bakken
bestrooi met suiker en kaneel
Serveertip:
Warm