Zuid Afrikaanse Bananenschotel met Noten

Ingrediënten voor 4 personen:

75 g ongezouten cashewnoten
75 gram ongezouten pinda's
3 eetlepels witte basterdsuiker
halve theelepel nootmuskaat (vers geraspt)
1,5 theelepel kaneelpoeder
5 eetlepels gemalen klapper
6 rijpe bananen
bruine rum naar smaak
3 sinasappelen
boter

Bereiding:

Een kruidige bananenschotel met cashewnoten en pinda's, machtig maar lekker.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de noten grof en meng de suiker, kaneel, nootmuskaat en klapper erdoor.
Vet de ovenschaal in met ruim boter. Pel de bananen en snijd ze in schuine plakken. Leg deze plakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
Pers de sinasappelen uit en vermeng de rum erdoor. Schenk dit over de bananen. Strooi het notenmengsel erover. Verdeel boter in klontjes over de schaal.
Bak e.e.a. in circa 20 minuten goudbruin.
Serveertip:
Lekker met creme Fraiche, slagroomijs of citroenijs.