Zoet Zure Schuimtaart

Ingrediënten voor 8 personen:

1 Pak koekjes (maria of country)
100 gram boter (roomboter)
1 blikje condensmelk (Friesche vlag)
2 gescheiden eieren
50 gram suiker
Citroensap (125 ml)

Bereiding:

Lekker zoet/zure taart met schuim bovenop.
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.
Taartvorm invetten met boter.

Bereidingswijze:
Verkruimel het pak met koekjes tot fijn gruis en smelt de boter in een pan.
Voeg dit samen tot een geheel.
Doe dit in de bakvorm en druk het stevig aan.
Vulling:
Doe in een beslagkom de condensmelk. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje de citroensap toe. Klop 2 eierdooiers tot ze lichtgeel van kleur zijn en voeg deze aan het mengsel toe.
Doe de vulling in de ingevette taartvorm bovenop de bodem en doe dit voor 10 minuten in de oven.
Ondertussen maak je het schuim voor bovenop:

Doe de 2 eiwitten in een kom en klop ze stijf.
Voeg daarna de suiker toe en meng dit goed.
Haal de taart na 10 minuten uit de oven en doe het eiwitmengsel erop. Maak met een lepel kleine piekjes zodat deze mooi bruin worden in de oven.
Doe de taart nogmaals in de oven, deze keer 20 minuten.
Om de taart wat groter te maken, kun je het recept verdubbelen. Let dan wel op de bereidingstijd, de taart moet dan wat langer, dus de eerste keer 15 minuten en de 2e keer 30-40 minuten.