|
Jan in die sak.
|
Ingrediėnten voor 4 personen: |
Een Transvaalse
"Jan in de zak" is geheel iets anders dan een vaderlandse. |
Bereiding: |
Vermeng alle
droge waren, behalve het zuiveringszout (bicarbonaat enz.). Voeg
hierbij de losgeklopte eieren, de boter, de stroop, de gelei en de
cognac, en daarna het bicarbonaat (enz.) opgelost in een dl warm
water. Voeg meer water toe, zo dit voor een stijf deeg nodig mocht
zijn. Doe hierbij de ontpitte rozijnen en dadels, fijn gehakt. Stop
dit alles in een zak (of kussensloop) die gij met bloem hebt
ingewreven, en bind dit dicht. Let wel op dat de zak uitzet, en geef
enige speling. Leg dit geval in een pan kokend water, en kook voor
3½ a 4 uur. Leg een bord onder de zak om aanbranden te voorkomen, en
voeg nog een weinig zout toe. Serveer met een custard of een witte
wijnsaus.
|