2 dessertlepels
gesmolten boter, 3 eieren(eigeel en dooier apart houden), 1 kop witte
suiker(250 ml), 1 kop cake bloem(250 ml), 1 theelepel baking powder(5
ml), 1/4 theelepel zout, 1 theelepel vanilla essence(5 ml), 4 koppen
melk. |
Een
desserttaart, Zuid Afrikaans.
Voorbereiding:
Warm de oven voor op 180 graden C.
Bereidingswijze:
Klop de boter,eigeel en suiker goed door elkaar. Zeef de droge
ingrediënten en voeg deze toe. Voeg de melk en de vanille toe en mix
goed. Eiwit stijf kloppen en voorzichtig door mengsel roeren. Sprenkel
de suiker en de kaneel eroverheen. Schenk in een diepe ronde
ovenschotel en bak op 180 graden gedurende 40 minuten. Milk Tart is
een bekend Cape recept en wordt vaak gemaakt met een pie bodem, maar
dit is makkelijker en sneller en nog lekker ook. Eet smakelijk !
|