Afrikaanse bananenschotel met noten

Ingrediënten voor 4 personen:

50 gram ongezouten cashewnoten
50 gram ongezouten pinda's
2 eetlepels witte basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel (vers geraspte) nootmuskaat
5 eetlepels gemalen kokos
6 rijpe bananen
2 sinaasappels
scheut bruine rum
1 eetlepel boter

Bereiding:

Lekker nagerecht uit de oven
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten grof (evt. in keukenmachine) en meng de suiker, kaneel, nootmuskaat en kokos erdoor.

Vet een ovenschaal in met de boter. Pel de bananen en snijd ze schuin in plakken. Leg de bananen dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de sinasappels uit en meng de rum erdoor, schenk het vocht over de bananen. Strooi nu het notenmengsel erover. Verdeel de boter in kleine vlokken over het notenmengsel. Bak de bananen in de oven in ca. 20 minuten goudbruin.
Serveertip:
Bijgerecht:
Citroenijs

Wijn suggestie:
Een wat zoete witte wijn.