3 stengels
citroengras, 50 g fijne suiker, 1 dl water, 1 kleine cantaloupe
(meloen)of galia meloen, 1 mango, 440 gr lychees uit blik (uitgelekt),
verse muntblaadjes |
Heerlijke lichte
salade als nagerecht na een gekruide of zware maaltijd
Voorbereiding:
Pel de buitenste laag van de citroengrasstengels, hak de bolle
witte onderkant fijn en gooi de vezelige bovenkant weg. Doe de
citroengras, suiker en het water in een steelpan. Laat het, al
roerend, 5 minuten sudderen tot de suiker oplost en breng het dan
aan de kook. Haal de steelpan van de warmtebron en laat het 20
minuten afkoelen. Zet het dan nog eens 30 minuten in de koelkast.
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Snijd dan de meloen in
parten, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in kleine
stukjes.
Snijd vervolgens de twee bolle zijden van de mango dicht bij de pit
af. Snijd kriskras patroon over het vruchtvlees, maar niet door het
vel, keer dan het vel binnenstebuiten zodat de blokjes vruchtvlees
naar buiten komen en snij die af.
Bereidingswijze:
Doe de meloen, mango en lychee in schaaltjes. Zeef de
citroengrassiroop en schenk die over het fuit.
Serveertip:
Garneer met muntblaadjes.
|