Mango Salade met Kokos Room.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 dl kokosmelk
4 eetl. gembersiroop
3 eetl. sesamzaadjes
6 verse lychees of ramboetans
2 rijpe mango's

Bereiding:

Oosterse Zoete fruitsalade.
Voorbereiding:
Breng de kokosmelk met de gembersiroop aan de kook.
Kook dit mengsel op zacht vuur in tot een dikke romige massa.
Laat dit afkoelen en in de koelkast koud worden (1 uur koelen).
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan.
Pel de lychees. Halveer de vruchten en verwijder de pitten. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pitten.

Bereidingswijze:
Rangschik de mangoplakken op 4 bordjes. (halve maan vorm geeft leuk effect).
Leg de lychees op de borden. (precies onder het halve maan vormpje) Schep de kokosroom erop. (beetje half over de lychees en mangoplakken) en strooi hierover de sesamzaadjes.
Serveertip:
Een felgekleurd bord geeft een feestelijk effect.