Coffee muffins

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram cacao
1 theelepel bakpoeder
100 gram suiker
50 gram gehakte walnoten
2 eieren
100 ml melk
150 ml koffie
½ theelepel zout
100 ml vloeibare boter
GLAZUUR:
250 gram poedersuiker
3 eetlepels hete koffie

Bereiding:

Verwarm de over 200 graden C. Roer het bakmeel, bakpoeder, cacao, suiker, walnoten en zout door elkaar. Voeg de eieren, melk, koffie, de olie, boter en suiker door elkaar. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met beslag en bak ze in 20 minuten gaar. Glazuur: Zeef de poedersuiker in een kom. Roer de hete koffie erdoorheen. Als je glazuur te droog is, voeg dan druppel voor druppel extra koffie toe. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe. Plaats een walnootje bovenop ter versiering. Glaceer je cakeje met een theelepel. Versier eventueel met extra dingetjes maar doe dit wel als het glazuur nat is, anders blijft het niet plakken.
Serveersuggesties:
Tip: Meng de ingrediënten kort door elkaar, het mag best nog wat klonterig zijn. Te lang mixen zorgt voor taaie, droge muffins.